Als je, zoals wij, vele jaren achtereen op fietsvakantie gaat, raak je gewend aan vakanties, waarin je van plaats naar plaats trekt. Omdat de fiets een beperkte actieradius heeft en we wel iets verder in Europa willen kijken, besloten we om ons te richten op de aanschaf van een camperbus.

De ervaringen tijdens onze laatste fietstocht door Belgiƫ versnelden deze plannen. Dus zijn we in september 2002 op zoek gegaan naar een tweedehands camperbus. Want dat hadden we al wel beslist: we wilden een klein maar handzaam exemplaar, omdat de camper ook voor woon-werkverkeer zou worden gebruikt.

Vele uurtjes zat ik op internet, om me te oriƫnteren op het marktaanbod. Het budget in aanmerking genomen, kregen we al snel de VW California in het vizier. Deze zou dan wel al een jaar of tien oud zijn; jonger was niet te financieren op dat moment.

californiaNa bezoeken aan een aantal camperbedrijven in Noord-Nederland kwamen we tenslotte uit bij Van Urk in Geesbrug. Daar troffen we bovenstaand exemplaar: een VW California, bouwjaar 1991 met een 2.4 diesel. Verder koken we op autogas, wat wij prettiger vinden dan bv. spiritus. Enige nadeel was het aantal gereden kilometers (toen ruim 260.000), maar dat namen we op de koop toe. Want een diesel moet dat kunnen hebben.

In januari 2006 hebben we een revisiemotor laten plaatsen, zodat we weer een aantal jaartjes vooruit konden. Inmiddels is de teller de 550.000 km gepasseerd.

In de loop van 2022 besloten we om de camperbus te verkopen. In october kreeg dat zijn beslag en zo reed op 15 october ons busje voor de laatste keer onze straat uit. Aan een hele mooie periode van 20 jaren en 309.200 kilometers kwam een einde...

221015 Vertrek