ikzelf5Als zomergids in de parochiekerk van AssenNa mijn pensionering in 2011 heb ik veel vrije tijd gekregen. Een deel daarvan steek ik in vrijwilligerswerk voor de parochie H. Franciscus van Assisi in Noord-Drenthe. Hoofdmoot is vaste fotograaf en webmaster van de parochiƫle website.

Naast de kerkelijke bezigheden ben ik webmaster voor de afdeling Drenthe van de Fietsersbond. De websites voor de parochie en voor Kerken in Assen en Kerken in Kaarslicht heb ik gebouwd en (technisch) in onderhoud. 

Verder zit ik graag op de fiets om in onze mooie provincie Drenthe en elders rond te rijden. Tot 2002 kreeg dat fietsen een hoogtepunt in de fietsvakanties. We fietsten dan van camping naar camping en overnachtten in trekkershutten (eerst met het hele gezin) of in de trekkerstent (de latere jaren). Op deze manier hebben we musea en pretparken bezocht, maar ook zijn we naar Berlijn, Parijs en Praag gereden. Van deze trektochten zijn verslagen gemaakt, die te vinden zijn onder de Fietsvakanties op deze website.

Vanaf het najaar van 2002 tot en met het najaar van 2022 (dus 20 jaar lang) waren we in het bezit van een handige camperbus. Daarmee konden we onze trektochten voortzetten, maar wel iets comfortabeler. Ook hiervan wordt verslag gedaan op deze website onder Campervakanties en Camperweekends.