Van 31 mei t.m. 3 juni verbleven we op Camping ’t Eind in Overberg. Dit was een verjaardagscadeau voor Jan van de kinderen. Daarnaast een mogelijkheid om nieuwe vakantiemogelijkheden te verkennen na het afschaffen van camperbus. We verbleven hier in een megapod, een ruim soort trekkershut.

230601 utrechtse heuvelrug 4Een mooi lunchplekkie in het Overlangbroek

Donderdag 1 juni fietsten we een tocht van ruim 46 kilometer. We reden eerst door de Boswachterij Leersum en het Overlangbroek naar Wijk bij Duurstede. Daar staken we per pont de Nederrijn over om de tocht voort te zetten (weliswaar op ruime afstand) langs deze rivier. We passeerden het Land van Maurik, een behoorlijk water-toeristisch gebied. Door een best wel mooie omgeving kwamen we ter hoogte van Ingen bij het veer, dat ons weer naar de overkant bracht. Vanaf Elst reden we vervolgens naar Amerongen. Daar begon de tocht over de Berg naar Overberg.
Bij de pod aangekomen keken we terug op een mooie tocht, die op het eind toch wel enige inspanning vergde.

230601 utrechtse heuvelrug 7Landgoed Sandenburg in Langbroek

Vrijdag 2 juni stond weer een fietstocht op het programma; dit keer ging het richting Doorn. We verlieten de camping en na het passeren van de A12 reden we parallel aan deze autoweg naar Maarsbergen. Daar kruisten we weer de snelweg en fietsten vervolgens door het Landgoed Jonge Doornse Bossen en langs de Ruiterberg met een omweg naar Doorn. Van daar gingen we richting Driebergen-Rijsenburg, maar nog voor deze plaats sloegen we af na De Zuwe en Langbroek. We hadden nu de bossen achter ons gelaten en reden door een landbouwgebied. Via het Landgoed ’t Laer kwamen we in Leersum. De laatste kilometers naar Overberg en de camping voerden ons weer over de Utrechtse Heuvelrug, en dus door een bosrijke omgeving. Ook deze tocht leverde ons zo’n 46 fietskilometers, maar ook veel voldoening op.

Op zaterdag 3 juni zat dit korte verblijf in Overberg er op en aanvaardden we vanaf een uur of 10 weer de terugtocht naar Assen.