Voor dit lange weekend hadden we een groot vakantiehuis gehuurd om met de gehele aanhang de 75ste verjaardag van Joke te vieren.

20230609 hattem 3

Wij arriveerden op 9 juni bij het vakantiehuis op De Leemkule. In de loop van de avond kwamen ook de kinderen met kleinkinderen op de camping aan. Het was een weekend waarin we alleen maar van elkaar genoten. Iedereen ging zijn eigen gang, maar we deden ook dingen samen. Dat betekende dat Rutger en Catelijn op de verjaardag zelf (10 juni) met de ouders fietsend naar Hattem gingen, om daar de boel te verkennen. De anderen vermaakten zich uitstekend in het verkoelende water van het zwembad. Want dat mag wel even gezegd worden: het was een warm weekend, ook wat betreft de buitentemperatuur. We sloten de verjaardag af met een barbecue en een echte spelletjesavond.

20230610 hattem 14

Voor zondag 11 juni hadden de kinderen een verrassing in petto: een fotoshoot met het gehele gezelschap. Daarvoor moesten we wel even naar het verzamelpunt, een restaurant in de buurt. Hoewel de fotograaf te laat arriveerde, maakte de wijze waarop ze de shoot invulde veel goed. Tijdens de wandeling over het landgoed Molencate vertelde ze het een en ander over haar jonge jaren op dit landgoed. Tussendoor vond ze mooie plekjes om foto’s te maken van het gezelschap in diverse samenstellingen. Het was een geslaagde afsluiting van dit weekend, want na terugkomst in het vakantiehuis moest een deel van het gezelschap ons alweer verlaten. Alleen Hannemieke bleef nog een nachtje over.

Maandag 12 juni was het einde van dit lange weekend. Na het opruimen van het huis en het inpakken van de auto, reden we met Erik en Hannemieke naar het station Zwolle, om hen daar af te zetten.