Dit lange weekend (23-25 juni) verbleven we met een voordeelarrangement in het Bastionhotel in Breda. Voornaamste doel was het bezoeken van een kunsttentoonstelling in Oosterhout. Ook hebben we hier geconcludeerd dat een hotel niks voor ons is.

We mochten vanaf 12 uur aankomen en inchecken, zodat we nog een hele middag hadden om op de fiets naar het centrum van Breda te gaan. Daar hebben we wat rondgelopen en onder andere het Kasteel van Breda bewonderd. Vlakbij de Grote Kerk vonden we de Foodhall, waar allerlei kleine eetcafe’s zijn ondergebracht. Daar hebben we gezellig zitten eten, met zicht op een beschilderde muur en de Grote Kerk.

230623 breda 01Spiegelend beeld van de Grote Kerk in Breda

Zaterdag hebben we genoten van de H3H Biënnale, een kunsttentoonstelling op het terrein van drie kloosters in Oosterhout. We fietsten door een deel van Breda via Teteringen naar de Heilige Driehoek, zoals de kloosters ook worden genoemd. De start van de kunstwandelroute was bij de Sint Paulusabdij. Onderweg waren allerlei kunstwerken opgesteld, meestal in de buitenlucht, maar deels ook binnen. Het is lastig om uit de veelheid van kunstwerken een favoriet te kiezen, maar de filmische installatie over The Jungle Book maakte toch wel erg veel indruk. Het beeldscherm aan de overkant van de beek tegen het bos zorgde voor een rustige sfeer. We hebben hier bijna een half uur deze videobeelden aanschouwd.

230624 oosterhout 24De filmische installatie over The Jungle Book

Na een paar uur rondwandelen en -kijken werd het weer tijd om de terugweg te aanvaarden. We onderbraken de fietstocht bij een chinees restaurant om de maag even te vullen. We keken terug op een zeer geslaagd bezoek aan Oosterhout.

Zondag 25 juni reden we terug naar Assen. Hoewel het niet de snelste route is, zijn we toch via Rotterdam gereden, om nog even het blijde gezicht van Joost te bekijken (en de ouders natuurlijk ook).