Vandaag de eerste fietstocht, maar zondag vertrokken we al uit Assen. We reisden met de trein naar Tilburg, waar we overnachtten bij vrienden.

Vanmorgen, om ongeveer kwart voor elf, startten we in de regen uit Tilburg-Noord, gewapend met een lijstje met straatnamen die we eerst moesten volgen. Zo kwamen we redelijk vlot bij het station. We vervolgden richting Universiteit en naar het begin van het Bels Lijntje. Dit is een fietspad, dat Tilburg met Turnhout verbindt. Van een eerdere tocht was bekend dat dit een mooi traject is. Dat bleek inderdaad nog het geval, maar de regen verhinderde ons om er echt van te genieten.

01foto01
Gehuld in regenpak vertrokken we uit Tïlburg

Even voorbij Alphen stapten we af om een broodje te eten. Het was inmiddels tegen enen en het begon steeds harder te regenen. Het bleek noodzakelijk om de regenjas van Joke te vervangen; deze was zo lek als een mandje. In Baarle-Nassau, in een rijwielzaak, was geen lange jas voorradig in de juiste maat. Een sportzaak, waar we dachten te slagen, was gesloten. Gelukkig had Zeeman wel een korte regenjas voorradig, dus die maar gekocht.

Het deel van de tocht tussen de grens en Turnhout was erg mooi. Heel veel boomsingels langs de weg; ook hier en daar wat kleine bossages. Maar vooral veel bescherming tegen de zuidwestenwind. Dat was wel lekker.
Vlak voor Turnhout stond met een bordje de weg naar camping De Baalse Hei aangegeven. De bordjes zo'n 1500 meter gevolgd, kwamen we bij de camping aan. Het was inmiddels kwart voor vier en nog steeds niet droog. Na het inboeken was de trekkershut zo gevonden en konden we eindelijk schuilen voor de regen. Het bleek dat de meeste spullen goed droog waren gebleven; de hoesjes om de tassen werken dus goed.

We besloten om ons deze eerste avond te verwennen met een etentje in het restaurant van de camping. We hebben daar lekker en rustig gezeten. Tegen acht uur liepen we via een korte omweg - want het was inmiddels droog - terug naar de hut. Maar even later kletterde de regen weer op het dak.

En voor morgen belooft het weer niet veel beter te worden. En dan rijden we zo'n 60 km naar Mechelen. Trouwens, vandaag stond de teller stil op 39 km.