Omdat de Nekker slechts een noodstop betekende, moesten we vandaag nog het stukje naar Sint- Katelijne-Waver overbruggen. Daarom plannen we het vertrek pas tegen elf uur. Voor die tijd ging Jan in Mechelen nog een fietsknooppuntenkaart kopen van het gebied tussen Turnhout en Tilburg. Verder nog een laatste keer pinnen in België.

Na het vertrek probeerden we eerst de Tuindersroute te volgen, maar dat leek na zo'n 3 km. geen succes; we kregen het gevoel dat we verder uit de richting geraakten. Dus reden we weer terug naar ons uitgangspunt en pakten we daar de Aanlooproute van de Vlaanderen Fietsroute. We vermoedden dat we dan in de buurt van het Domein Roosendael zouden uitkomen. Daar stond de trekkershut voor de komende (en de afgelopen) nacht.

Het bleek dat deze route ons twee keer door Sint-Katelijne-Waver voerde. De eerste keer kwamen we onder meer langs een mooi terras, gelegen aan een klein meertje, waar we ons kopje koffie nuttigden. Het was inmiddels rond twaalf uur.

17foto01De tweede keer betekende tevens aankomst op Domein Roosendael. De aanlooproute kwam inderdaad voor de poort van het Domein langs. Onder die poort meldden we ons via de telefoon. We verontschuldigden ons bij de beheerder voor onze late komst. Het telefoonnummer bleek inderdaad al een paar jaar gewijzigd te zijn. De rit bleek toch nog 14 km.

De plaats van de hut was heel mooi. Roosendael is een natuurgebied, waar vroeger een abdij heeft gestaan. De poort is nog intact, al is de kwaliteit niet meer optimaal. De trekkershut staat als het ware net buiten de kloostermuur.

Nadat de spullen in de hut waren geborgen, ging Jan nog boodschappen doen in Lier. Dat leverde hem nog bijna 28 km op de teller op. Hiervan was 22 km heen en terug naar Lier. Het was deze afstand die ons deed besluiten om morgen het traject Lier-Turnhout met de trein af te leggen.

We sloten de dag af met een wandeling van een dik half uur over het oude grachtpad rond het oude abdijgebied. Het bleek inderdaad een erg mooie omgeving te zijn.