Omdat we twee dagen in en rond Nieuwpoort zouden verblijven, was het eerst uitslapen geblazen. Daarna een uitgebreid ontbijt met z'n drieën en aansluitend de ochtendkoffie.
Om half twaalf vertrokken we naar de kust, naar Nieuwpoort-Bad. Daarbij kwamen we langs onder meer de grote watersporthaven, waar vele kleine en grote plezierjachten lagen. Langs de IJzer fietsend kwamen we min of meer vanzelf op de boulevard van Nieuwpoort-Bad. Vlakbij de pier zetten we de fietsen op slot en liepen de pier op.

10foto02
Pierewaaien op de boulevard van Nieuwpoort-Bad

Het was een vrij lange houten pier, waar veel activiteiten waren te bewonderen. Zo kon je daar een soort schepnetten huren die met een lier te water gelaten werden. Wanneer je het net vervolgens na korte of lange tijd weer boven water haalde, had je kans dat er iets (het liefst grote vissen natuurlijk) in het net zat. Aan het eind van de pier konden hengels worden gehuurd om te vissen in zee. Daar was trouwens niet zoveel animo voor.

Het mooiste schouwspel was echter de zee en de vele (zeil)boten, die haar bevoeren. Het was behoorlijk druk in de havenmond. We leerden via Hannemieke het een en ander over de diverse boottypen. Het meest verbazingwekkende was de aanwezigheid op zee van een (en naar later bleek meer) Optimistje. Dit zijn hele kleine zeilbootjes, die meestal gebruikt worden om kinderen zeilen te leren. Later bleek dat er Europese wedstrijden voor de jeugd werden gehouden, vandaar…

10foto03
Een blik op de muur van gebouwen

Na dit gebeuren geruime tijd te hebben bekeken, liepen we weer terug en hebben op de boulevard onze magen gevuld met patatten. Omdat er regen in de lucht hing (na veel zon tot nu toe), gingen we een schuilplaats zoeken. Die vonden we: eerst in een toiletgebouw en later bij de plaatselijk VVV. Toen het weer droog was hebben we de fietsen weer opgezocht en reden we terug naar Nieuwpoort. In het dorp deden we eerst nog wat boodschappen en daarna zochten we de camping weer op.

Omdat we 's middags niks van Nieuwpoort hadden gezien, zijn we na het eten dat nog even recht gaan zetten. We wandelden een dik uur rond in het centrum en bekeken onder meer de kunst rond de torens van kerk en stadhuis. Ook stond er een oorlogsmonument, zoals dat veel voorkomt in deze omgeving. Al met al veel gezien, deze laatste dag dat Hannemieke in ons gezelschap verkeerde. Zij vertrekt morgen weer naar Assen, eerst in gezelschap van Jan.

Het fietsend koppel voor de trekkershut
10foto01