Dit was alweer de een na laatste dag van onze trektocht. De reis naar Merksplas was in drieën geknipt. Het deel Lier-Turnhout ging met de trein. De aanlooproute naar Lier en de afronding naar Merksplas fietsten we.

We werden laat wakker, om ongeveer half negen. Dat kwam mede door de donkere plek waar de hut stond. De zon kreeg geen kans om door het bladerdek heen te breken. Het betekende wel dat we pas om tien uur vertrokken.

De wind was inmiddels alweer pittig van sterkte en noordoost. We reden naar Lier over de dijk langs de Grote Nete. Het was een prachtig gebied waar we doorheen reden. De rivier slingerde zich prachtig door het landschap en de zon gaf de omgeving een vrolijk gezicht.

18foto01
Het laatste belgische plein in Lier

In Lier gingen we eerst een bak koffie halen op een terras bij een hele mooie toren. Deze had aan de buitenkant een prachtige collectie uur- en andere werken. Was een foto waard.
Op het station bleek dat we net te laat waren voor de rechtstreekse trein naar Turnhout. Dus wachtten we bijna een uur. Voor de rest ging de reis prima; we waren om half twee in Turnhout. Daar pakten we meteen de rit naar Merksplas op. Aan de hand van de knooppuntenkaart waren we vrij snel de stad uit. Langs het Albertkanaal ging het vervolgens naar knooppunt 1, het begin van het Belse Lijntje. Via de knooppuntbordjes was het vervolgens niet moeilijk om de goede weg te houden.

Na een appelbreak onderweg en een boodschappenstop in het dorp vonden we het oord van onze overnachting: een 'dorp' met enorm veel stacaravans. Een hele grote camping met ook weer bijna 1000 plaatsen. Maar niet echt gezellig. Dat kwam mede door de plaats van de hut: langs een aan- en afvoerweg van de camping. Maar ach, die ene nacht redden we het wel…