Regen… eigenlijk is dat voor deze dag het kernwoord. Bij het wakker worden regende het en dat duurde tot ver in de middag. Dat gaf ons reden om het een beetje rustig aan te doen. Een klein wasje gedaan, begonnen in het boek De ontdekking van de hemel, een kopje koffie, een praatje; kortom, een morgen zoals wel vaker in de vakantie.

Na de middag, zo rond half twee, toch maar naar het centrum van Mechelen gefietst. Boodschappen doen, geld pinnen, een paar fietskaarten kopen. En we hebben de Sint-Rombouts-kathedraal bekeken, de eerste van een hele serie. Daar was inderdaad veel te bekijken, maar wij vonden de combinatie van het moderne liturgisch centrum met het oude interieur heel opvallend. Alle elementen zijn gemaakt van glas, marmer en hout. Zelfs de bisschopszetel bestond uit deze natuurlijke materialen. Al met al in onze ogen een zeer geslaagde combinatie.

Toen we de imposante kerk weer verlieten, bleek het droog te zijn. En dat al langere tijd, want ook de straat was niet meer nat. We hebben toen nog maar wat rondgedwaald door het centrum en de prachtige gevels bewonderd, vooral op de Grote Markt. Deze lag trouwens helemaal open en er werd druk archeologisch onderzoek gedaan. Aan het eind van onze zwerftocht hebben we op diezelfde Grote Markt nog iets gedronken, met uitzicht op het gat in de markt.

Daarna de fietsen weer opgezocht en de 2,5 kilometer naar de trekkershut afgelegd. Het weer was inmiddels opgeklaard: zelfs de zon breekt zo nu en dan door de wolken heen. Dat geeft de burger moed voor de komende dagen. Als de wind nu ook eens…