Het was vandaag een warme dag. En wat we vreesden was gebeurd: de wind was noordoost, dus opnieuw tegenwind of zijtegen. We vertrokken al vroeg: om twintig over negen zaten we reeds op de fiets. We reden eerst naar Kalken en het Donkmeer, langs de mooie landelijke route die we op de heenweg ook al hadden gevolgd. In Donkmeer hebben we op een terras aan de waterkant onze koffie gedronken.

16foto01

Vanaf hier reden we langs de grote weg naar Zele. We passeerden dit dorp zuidelijk en kwamen vervolgens op een stukje van de VF langs de Schelde. In Grembergen vulden we onze, inmiddels danig geslonken, vochtvoorraad aan met anderhalve liter bronwater. We kwamen door Moerzeke en reden daarna naar de Schelde bij Mariekerke. Via de opgebroken dijk kwamen we bij het veer, dat ons naar de overkant moest brengen. Tijdens het wachten op de boot hebben we onze ervaringen met België uitgewisseld met een stel uit Antwerpen. Ze waren het met ons eens dat dit land niet echt een land voor fietsers is. Na de oversteek was het nog een klein stukje over de dijk naar Sint-Amands.

Nog voor Oppuurs besloten we om in Puurs alsnog de trein naar Mechelen te nemen en daarna het laatste stuk naar Sint-Katelijne-Waver te fietsen. In Mechelen echter beslisten we om ook dit laatste stuk niet meer te rijden, maar ons weer bij de Nekker te melden. Daar was nog een hut vrij, dus niet geaarzeld, maar toegehapt. We probeerden nog het Domein Rozendaal te bellen, maar dat telefoonnummer werkte niet meer.

Zodoende verbleven we, na 49 km, onverwacht nog een nacht op dit sportcentrum. Waar we nog uitgebreid gekletst hebben met een wandelende mevrouw uit Voorburg die onderweg is naar Barcelona (lopend!) en met een echtpaar uit Oosterhout, fietsend onderweg van Parijs naar huis.