Vandaag weer een stuk met de trein afgelegd, namelijk van Oudenaarde naar Gent. Daarvoor moesten we eerst per fiets van Bossuit naar Oudenaarde; dit pad liep langs de Schelde. Het was weer bewolkt, net als gisteren. Ook was de wind opnieuw noordwest, wat betekende dat we meestal zijwind en soms zijtegenwind hadden.

De tocht langs de Schelde viel toch wat tegen. In het begin ging het nog wel, reden we door landbouwgebied, maar later kwam er veel industrie langs de rivier. Er waren opvallend veel betonfabrieken trouwens. Het mooiste stukje troffen we tussen Kerkhove en Melden. We reden door zeer wisselend landschap, waaronder een prachtige dode arm van de Oude Schelde. En in de verte zagen we de heuvels van Oost-Vlaanderen.

Om twaalf uur reden we de Markt van Oudenaarde op. En natuurlijk weer prachtige gebouwen; helaas ook hier ontsierd door de vele geparkeerde auto's. In café De Sloeber dronken we, enigszins verlaat, onze dagelijkse koffie. Voordat we het station opzochten deden we eerst nog wat boodschappen.

Op het station bleek dat we niet al te veel tijd hadden om de trein van 13.31 te halen. We moesten naar spoor 4 en er was geen lift. Met de roltrap kregen we de fietsen snel naar het juiste perron. Daar kwam de trein net binnen, maar zou zeker vijf minuten blijven staan. Dus snel afladen en samen met de conductrice de spullen in de trein gewerkt. Al met al geen tijdverlies dus…

Twintig minuten later reden we Gent alweer binnen. Omdat de trein niet verder ging, konden we rustig uitladen en de fietsen weer bepakken. Bij de plattegrond voor het station maakten we een lijstje met de te volgen straten en trakteerden we ons op een Italiaans ijsje. Daarna begonnen aan de tocht door Gent richting Laarne. Helaas raakten we toch weer aan het dwalen. Zonder een goede detailkaart blijft het moeilijk rijden in dit soort steden. Met behulp van een aantal vraagsessies lukte het toch om de stad te verlaten in de richting Heusden. Op een terras in die plaats (de zon scheen inmiddels volop) hebben we ons geduld beloond met een lekkere koele consumptie.

Het laatste stuk naar en door Laarne was inmiddels een peulenschilletje en zo konden we rond kwart voor vijf onze fietsen stallen bij hut 1 van De Valk. Dit is een soort groepsgebouw, speciaal voor jongeren van 6-16 jaar (ongeveer). En zo is ook deze fietsdag na 38 km weer tot een goed einde gekomen.