Het was de hele nacht droog geweest en de zon stond te stralen aan de hemel, toen we ons om acht uur gingen wassen. We wilden graag op tijd vertrekken, want we verwachtten veel wind.

Om half tien (viel toch nog tegen) vertrokken we van de Nekker. Maar zoals vaker bij grote steden, was het ook bij Mechelen moeilijk om snel en op de juiste plek de stad te verlaten. Dit temeer omdat we vandaag niet de VF volgen, maar een eigen, korter traject hebben uitgestippeld.
Uiteindelijk kwamen we via Zemst en Hombeek op onze route. Het bleek helaas een drukbereden weg te zijn, met gelukkig wel vrijliggende fietspaden. Maar het lawaai van het voorbijrazende verkeer is toch vervelend.

04foto01
Even het dagboekje bijwerken

Net voorbij Kappelle op de Bos kregen we honger en zo hadden we om half twaalf reeds de eerste boterhammen naar binnen gewerkt. In Londerzeel, het volgende dorp, dronken we in Den Grooten Hert een kop met cafeïne. Daarna voegden we ons weer bij het spoorlijntje en reden we naar Buggenhout. Na Malderen wachtte een verrassing: de weg werd éénrichtingverkeer, wat de rust wel ten goede kwam.

04foto02
De prachtige gevels op de Grote Markt van Dendermonde

In Dendermonde hebben we eerst boodschappen gehaald en vervolgens op een terras in de zon iets gedronken. Ook hebben we hier de prachtige Grote Markt nog even bewonderd. Men was daar bezig met het opbouwen van een groot podium voor het komende Vlaanderenfeest ter gelegenheid van de herdenking van de Guldensporenslag, 700 jaar geleden.

Om het dorp Appels te bereiken, bleek het noodzakelijk een aantal keren de juiste weg te vragen. Maar we arriveerden toch bij het Appelsveer, dat ons om half vijf naar de andere oever van de Schelde bracht. En daar begon helaas het zwerven en dwalen op weg naar het Donkmeer. Hoewel het op de kaart vrij duidelijk leek viel het toch tegen om Camping Groenpark te vinden. Maar om half zes hadden we ook de laatste vier kilometers overbrugd en reden we op gezag van een andere campinggast naar Trekkershut 1. En zo konden we na 55 kilometer lekker gaan genieten van de zon, die ons trouwens practisch de hele dag gezelschap hield.