De dag begon -na het ontbijt natuurlijk- met een klein wasje, want het beloofde mooi weer te worden. Rond elf uur hing de was in de zon, hadden we koffie gedronken en gingen we op weg naar het centrum van Brugge. De fietsen werden bij het busstation aan de kabel gelegd. We zochten eerst de Burg op, waar de Toeristische Informatie (een soort VVV) is gevestigd. We kochten daar een gidsje met vier stadswandelingen, want dat was in de vorige steden goed bevallen. Van de vier kozen we de langste, vijf kilometers. We hadden nog genoeg tijd.

08foto01
Oude Civiele Griffie

08foto02
Een mooie straatlantaarn en het Belfort

Op de Burg bewonderden we eerst het prachtige Stadhuis, met daar vlakbij de H. Bloedbasiliek. Beide gebouwen zijn versierd met prachtige vergulde beelden. In de Blinde Ezelstraat bekeken we vervolgens de vergulde overwelving tussen Stadhuis en Oude Civiele Griffie. Brugge staat bekend om de vele gerestaureerde grote en kleine huizen, en andere gebouwen. Om de hoek van elke straat zagen we steeds opnieuw weer oude gebouwen.

08foto06
De Leie met het Belfort                                            Vlaggen aan het Stadhuis

Op onze tocht liepen we al snel binnen bij de O.L.Vrouwekerk, waar de witmarmeren Madonna met Kind van Michelangelo te bewonderen was. Verder viel het grote aantal schilderijen in deze kerk op.
Ronduit prachtig waren de diverse Godshuizen, heerlijk rustige pleintjes, helemaal begroeid en omringd met kleine huisjes. Een soort Begijnhofjes. In de Sint Salvatorkerk vielen de vele gobelins aan de muren op. Ook het grote kerkorgel trok de aandacht.

08foto05
Het Begijnhof van Brugge

Al deze mooie zaken maakten, samen met de mooie grachtjes, dat de wandeling door Brugge erg geslaagd was. We reden rond vier uur weer terug naar de trekkershut. Onderweg haalden we in de Aldi de boodschappen voor het avondeten.

Intussen had Hannemieke al gemeld dat ze vertraging had en inmiddels in Breskens was aangekomen. Voor haar kon de fietstocht naar Brugge beginnen.
Om half zeven (we hadden nog niet gegeten) belde ze dat ze aan de rand van Brugge was aangekomen. We hadden intussen uitgedokterd dat ze het beste eerst naar het centrum kon fietsen en daar de richting Torhout volgen. Jan reed haar tegemoet en ontdekte haar bij het busstation. Om kwart over zeven vond de kleine gezinshereniging plaats in het stadsdeel Sint-Michiels.

Hannemieke blijft een paar dagen en zal meerijden naar Nieuwpoort.