Voor vandaag stond de rit naar Brugge op het programma. De verwachting was een afstand van ongeveer 40 km, dus vertrokken we niet erg vroeg. Tegen kwart voor tien verlieten we Camping Groeneveld en gingen richting Nevele. Dat was helemaal langs drukke wegen, vandaar dat we bij Poesele de rust opzochten. We reden eerst een stukje van een bewegwijzerde fietsroute. Een vriendelijke Vlaming hielp ons vervolgens naar Bellem. Daar konden we weer aansluiten op de VF. Maar eerst gunden we ons een kop koffie.

De route leidde ons vervolgens langs het kanaal Brugge-Gent. Het landschap was afwisselend: soms reden we langs landbouwgebieden, soms langs industrieën, maar het mooiste was een aantal natuurgebieden.
Eerst reden we, net voorbij Aalterbrug, door de Oude Vaart, een vogelrijk gebied. Daar hebben we langs de kant van de weg ons broodje gegeten. Tussen Sint Joris en Beernem fietsten we door natuurreservaat Miserie. Dat was lekker fietsen, zeker omdat we beschut werden tegen de wind. Want die was ook deze dag weer redelijk heftig. Tenslotte reden we na Beernem nog door een mooi gebied.
Vermeldenswaard is ook het Canadese monument, dat herinnert aan de gevechten in 1944 rond de brug bij Moerbrugge.

07foto01
De eerste picknickplaats in zeven dagen

Hierna reden we al snel Brugge binnen en werd het de kunst om zo snel mogelijk de trekkershut te vinden. Dat viel nog niet mee, al ging het in eerste instantie wel voorspoedig. In een winkeltje, waar we boodschappen deden, kregen we een redelijk duidelijke uiteenzetting hoe we moesten fietsen.
Aangekomen bij het Bos van Tillegem (daar zou de trekkershut ergens moeten staan) viel het toch tegen. Want het bosgebied bleek erg groot te zijn. Maar aan de hand van een bord met plattegrond lukte het toch om ons onderdak voor de komende twee nachten te vinden. De hutten lagen bij een soort houtvesterij, vlakbij het Kasteel Tillegem.
De gereden afstand bleek uiteindelijk toch zo'n 50 km te zijn.

Nadat we ons geïnstalleerd hadden en een tijdje in een flauw zonnetje hadden zitten lezen, gingen we een pintje drinken op het terras van het restaurant op dit complex. Om zeven uur waren we daar weer terug om te gaan eten. Dat was best gezellig, temeer daar het lekker weer was en het terras ook nog stevig werd bezocht door inwoners van Brugge.