Op deze bewolkte dag (maar wel droog) reden we eerst met de trein van Ieper naar Kortrijk. Het is toch steeds weer spannend hoe het lukt om de fietsen in de trein te krijgen. We moesten dit keer de bagage verwijderen. Was achteraf ook beter, in verband met de afstand tussen het perron en de laadbodem van de trein. Die is namelijk erg groot. Met hulp van de conducteur en een perronassistent lukte het weer prima.

Na een half uur treinen kwamen we om 11.09 in Kortrijk aan. Het uitladen ging ook prima, want de trein bleef hier zeker vijf minuten staan. Nadat de fietsen weer bepakt waren, reden we naar de Grote Markt. Dat betekent meestal naar de grootste toren van de stad fietsen. Op een terrasje kochten we ons een kop koffie. Ook sloegen we brood in voor het ontbijt van de volgende morgen.

Vervolgens reden we vrij gemakkelijk naar de Kaaien, waar de VF liep. Aan de rand van het centrum was de weg wat onduidelijk aangegeven, maar op eigen intuïtie lukte het toch om de VF te volgen. Het traject liep grotendeels langs het kanaal Bossuit-Kortrijk. Opmerkelijk onderweg waren de vele vissers langs de waterkant.

14foto01
Even zitten langs het Kanaal Bossuit-Kortrijk

De te fietsen afstand was zo'n 18 km; we kwamen dus vroeg in Bossuit aan. We rekenden er echter op dat we nog wel even zouden moeten zoeken naar de overnachtingsplaats. Niks van dat alles: aan het eind van het fietspad reden we zo het terrein op, waar de trekkershutten stonden.

De plek was trouwens wel uniek: we stonden bij het Informatiecentrum van de VVV Westelijke Scheldestreek. Dat is gevestigd in een voormalig pompstation. Daarin was een kleine tentoonstelling ingericht over Vlamingen in de Tour de France door de jaren heen. Het was tevens het beginpunt van een aantal wandelroutes en een fietsroute. Ook was er een aantal aanlegplaatsen voor plezierjachten op de Schelde.

Een gedicht op de muur van het pompstation
14foto02