We vertrokken vandaag lekker op tijd; om kwart voor negen lieten we de camping al achter ons. Het eerste gedeelte van de rit voerde door een mooi gebied langs de oever van het Donkmeer. Het waaide niet zo hard en de zon scheen opnieuw lekker. In Uitbergen vonden we al snel de bordjes van de VF langs de Schelde. En we zouden deze route vervolgens blijven volgen tot vlak bij Bachte-Maria-Leerne.

05foto01
Eerst langs het Donkmeer

Het was een lekkere rustige tocht met veel zon. Het was over het algemeen ook heerlijk fietsen langs de Schelde. Maar bij Melle ging het fout (zo bleek achteraf). We hadden daar de rivier moeten oversteken, maar misten de afslag van de VF. Omdat de daarna volgende bordjes ook repten van Vlaanderen Fietsroute, hadden we eerst niet in de gaten dat we eigenlijk verkeerd reden.
Gelukkig waren we nog redelijk vroeg. We besloten om deze route te blijven volgen die ons (zo verwachtten we) in het centrum van Gent zou brengen. En dat klopte gelukkig ook. Zo stonden we rond enen oog in oog met de prachtige Gentse Belfort, en hadden we al meer van Gents monumenten mogen aanschouwen.

Om enigszins de garantie te hebben dat we ook weer redelijk snel en vooral in de goede richting uit Gent geraakten, kochten/kregen we bij Touristinformatie een aantal kaarten. Maar eerst dronken we nog een kop koffie op de Botermarkt.
We reden vervolgens naar het station van Gent. Daar konden we de Leiestreekroute volgen om ons einddoel van vandaag te bereiken. Via allerlei mooie, rustige weggetjes kwamen we al om twee uur in Sint-Marten-Latens, waar we ons voorzagen van een verfrissend drankje. Het was inmiddels zodanig gaan regenen, dat we ons in de regenkleding staken.

Gelukkig was het niet meer zo ver naar Bachte-Maria-Leerne; om half drie reden we Camping Groeneveld op. We konden na 48 km onze bedden weer inrichten voor twee nachten. En omdat we geen eten hadden ingeslagen, "dineerden" we deze avond in de bistro van de camping. Dat was ook wel weer eens verdiend, lekker makkelijk eten.

Morgen gaan we naar Gent om al dat fraais te bewonderen. We doen dat met de trein vanuit Deinze, omdat de afstand naar Gent te groot is om te fietsen.

Eenden als gezelschap bij de trekkershut
05foto02