We vertrokken voor tienen van dit oord, waar de halve nacht auto's af en aan reden. Via een aantal knooppunten van de kaart reden we door een hele mooie omgeving. Het deed aan Brabant denken. Het laatste knooppunt, dat we echt gebruikten, was dat van het Bels Lijntje. Daarna reden we weer over bekend terrein. Immers, de eerste dag voerde ons ook over dit prachtige pad. Alleen was het weer toen een stuk slechter.

In Baarle Nassau vonden we weer een terras waar we een kop koffie konden nuttigen. We raakten daar in gesprek met een vader en zoon, die onderweg waren van Voorburg naar Frankrijk. Ze wilden naar Mechelen en kregen van ons het advies om vanaf Turnhout de Vlaanderen Fietsroute te gaan volgen. En om te overnachten op Domein Rozendaal...

Wij zetten vervolgens koers naar Tilburg. In Alphen nuttigden we nog een laatste frisdrank en we reden daarna al spoedig Tilburg binnen. Station Tilburg-West, waar we op de trein naar Zwolle konden stappen, was ook vlot bereikt. We moesten nog wel een dik half uur wachten, maar dat was niet zo'n ramp met het zonnetje aan de blauwe lucht.

We hadden niet veel moeite om de fietsen plus bagage in de trein te krijgen en zo lieten we ons vorstelijk naar Zwolle vervoeren. Daar moesten we natuurlijk nog wel overstappen, maar dat deden we rustig aan. We namen de stoptrein naar Assen, die pas een half uur na aankomst vertrok. We kwamen daar rond vier uur aan en na een korte fietsrit konden we weer de voordeur van het eigen huis openen.

Een geslaagde fietstocht kwam ten einde. Conclusie: we hebben erg veel interessante dingen gezien, maar het fietsen viel door de vele tegenwind niet mee. Dus was het vermoedelijk wel de laatste fietsvakantie voor ons in deze vorm.