Vandaag moest er weer gefietst worden: van Havelte naar Zwolle. Het regende echt de hele dag. Het eerste stuk reden we langs de Drentse Hoofdvaart naar Meppel.

Staphorst was de eerste plaats, waar we stopten. Vanwege het slechte weer gingen we daar in een cafetaria een uitsmijter eten. Ook kochten we voor Joke een nieuwe regenbroek. Hierna reden we door het voormalige veengebied van Noord-West Overijssel naar Rouveen.

De enige hindernis die we nog tegenkwamen was de Vecht bij Haerst. De kaart vertelde ons dat daar een pontje moest zijn. Dat klopte ook wel, maar het was inderdaad ook een pontje, niet veel groter dan een roeiboot. De veerbaas zei dat het volkomen betrouwbaar was. Via een wankele steiger kwamen we inderdaad met de fietsen heelhuids op de boot en aan de overkant. Toen we daar veilig aan wal stonden, bleek camping De Agnietenberg vlakbij te zijn.

Aangekomen ontdekten we dat de kleren niet allemaal goed waren ingepakt. We moesten proberen de natte kleren weer droog te krijgen; dat lukte door ze in de trekkershut uit te hangen. Inpakken in plastic tassen was daarna wel het parool.