Vandaag zijn we dus naar Doesburg geweest. We gingen eerst naar de Gildehof; dat is een ambachtscentrum, waar oude beroepen worden uitgeoefend. Verder waren er ook leuke kleine winkeltjes met sieraden, kruiden, tin, wol. Daar hebben we eerst rondgekeken.

11foto1

Daarna gingen we naar een azijnmakerij en de bijenboetiek De Dimmendal. In die boetiek hebben we honingdrop en bananenchips met honing gekocht. Heel lekker...

Ons volgende bezoek betrof het mosterdmuseum/fabriek. Daar laten ze zien hoe ouderwetse pure boerenmosterd uit Doesburg wordt gemaakt. Heel simpel: van gele en bruine mosterdzaad met azijn. Dat wordt door elkaar gemengd en tussen twee molenstenen fijngemalen. En dat is dan de mosterd.

Je mocht daar een stukje kaas met die mosterd proeven en we hebben ook een potje mosterd gekocht (en daarna nog jarenlang).

11foto2

Daarna gingen we naar museum "De Veteraan". Dat is een particuliere verzameling van allerlei voorwerpen uit de Tweede Wereldoorlog.

In de Grote of Sint Martinikerk was een kunsttentoonstelling ingericht met allerlei sieraden, waaronder een 'mondriaanse kooi'. Natuurlijk hebben we ook de kerktoren van 97 meter hoog, beklommen. Je had daar een prachtig uitzicht over de omgeving.

Dat was onze laatste activiteit van deze volle dag; alleen moesten we nog snel een paar boodschappen doen en toen snel naar de trekkershut op de camping.