• 1

  Zicht vanaf de Kop van de Vaart in Assen met op de achtergrond de nieuwe Witterbrug.

 • 2

  Drenthe is het land van de hunebedden. Dit hunebed ligt bij de kerk van Rolde.

 • 3

  Onze grote passie is reizen in deze camperbus. Zo hebben we al veel van Europa gezien.

 • 4

  Tot 2002 vierden we vakantie op de fiets. Hier rijd ik langs Vadertje Rijn in Duitsland.

Copyright 2020 - Fiets- en campervakantie verhalen | Ontwerp: Jan Wessels

Varen met hele aparte 'bootliften' op rails

Op deze korte rijdag bivakkeren we na 130 kilometer op camping Katno. Het is een mooi gelegen camping op het platteland.

Onze eerste stop planden we in Buziniec, waar een van de meest spectaculaire ‘bootliften’ is, die hier over rails gaan. Het vinden van deze plaats ging met vallen en opstaan. Want we werden omgeleid langs weggetjes die bijna niet te berijden waren. Maar we kwamen toch aan, met de bedoeling om dit gebeuren vanaf de wallekant de aanschouwen.

We konden echter (als we snel waren) nog met een boottocht van anderhalf uur mee over het kanaal, om dit proces ook mee te maken. Dit betekende dat onze boot twee keer naar een lager niveau (op de heenreis) resp. hoger niveau (op de terugweg) werd gereden. Voorwaar een spectaculair gebeuren. Na deze tocht hebben we een en ander ook nog eens vanaf de waterkant bekeken. Toch wel apart om zo een schip over de rails te zien ‘varen’.

20170607 Stare Jablonski 27
De wonderlijke 'bootlift' in actie met een rondvaartboot

Na de lunch, ook op deze plek, toerden we door het toch wel mooie landschap (daarbij een stuk over autoweg S7) naar dit schone oord. En ja, de auto rijdt dus weer goed.


Meer foto's van deze dag...

Submit to FacebookSubmit to Twitter
f t m