• 1

  Zicht vanaf de Kop van de Vaart in Assen met op de achtergrond de nieuwe Witterbrug.

 • 2

  Drenthe is het land van de hunebedden. Dit hunebed ligt bij de kerk van Rolde.

 • 3

  Onze grote passie is reizen in deze camperbus. Zo hebben we al veel van Europa gezien.

 • 4

  Tot 2002 vierden we vakantie op de fiets. Hier rijd ik langs Vadertje Rijn in Duitsland.

Copyright 2020 - Fiets- en campervakantie verhalen | Ontwerp: Jan Wessels

Bijzondere duinen in Nationale Park Słowiński

We troffen het deze dag met het weer: het was heerlijk zonnig. Alleen stond er een zware westenwind (kracht 6). Goed voor ons, want we gingen op de fiets naar de ‘wandelende’ duinen. Deze duinen zijn onderdeel van het Nationale Park Słowiński.

Het is een werkelijk uniek gebied. Enorme duinen van alleen maar zand, nou ja, met hier en daar nog een polletje helmgras. Het beklimmen van het hoogste duin (42 meter) gaat met behulp van een touw; anders red je het niet om boven te komen. Door de harde wind zag je vandaag veel zand opvliegen. Regelmatig voelde je het stekende zand in je gezicht.

20170531 Leba 03
Het 'wandelend' duin beklimmen

Een ander opmerkelijk gegeven: het was er behoorlijk druk. Veel kinderen en jongeren op schoolreis; niet alleen op het duin, maar ook op het daarachter gelegen strand. Een strand, waar het  heerlijk was om een wandeling langs de vloedlijn te maken.

Na deze verwondering en het eten van de lunch, nog een paar foto’s gemaakt van het Łebskomeer met haar donkere water in het zonlicht. Het idee was om een fietstocht rond dit meer te maken, maar daar zagen we van af toen we hoorden dat de helft van de route langs de vloedlijn liep. Bovendien hadden we al ervaren dat de zgn. fietspaden niet altijd best waren.

Gezien de weersvoorspellingen voor dit gebied, besloten we om de volgende dag naar Gdansk te verkassen.


Meer foto's van deze dag...

Submit to FacebookSubmit to Twitter
f t m