• 1

  Zicht vanaf de Kop van de Vaart in Assen met op de achtergrond de nieuwe Witterbrug.

 • 2

  Drenthe is het land van de hunebedden. Dit hunebed ligt bij de kerk van Rolde.

 • 3

  Onze grote passie is reizen in deze camperbus. Zo hebben we al veel van Europa gezien.

 • 4

  Tot 2002 vierden we vakantie op de fiets. Hier rijd ik langs Vadertje Rijn in Duitsland.

Copyright 2020 - Fiets- en campervakantie verhalen | Ontwerp: Jan Wessels

In de regen rijden we Spanje binnen

Regen, regen, regen… Dat is de grote lijn van het verhaal van deze dag. De hele dag door miezeren of een vette bui. We begonnen een uurtje later aan de tocht naar Zarautz; even wat langer geslapen. Om kwart voor elf reden we weg van dit mooie plekje aan zee. De route liep door prachtige natuur, een beetje te vergelijken met de Veluwe. Over de D652 reden we langs het Lac de Gazaux bij Sangui en het Lac de Biscarosse bij de gelijknamige plaats.

Woeste rotsen
Rotsen in zee aan de Golf van Biscaje

En steeds reden we door mooie natuur en door de regen. Bij Julien-en-Bern stuurde de gps ons naar een tolweg. Dus kozen we ons eigen pad naar Léon en Soustons. Daarna konden we weer gewoon op de gps rijden. Bij Biarritz kostte het wat moeite om de N10 te vinden, maar uiteindelijk lukte dat ook. En zo reden we via St. Jean-de-Luz naar San Sebastian en waren we in Spanje.

Om vier uur kwamen we hier op Gran Camping Zarautz aan. En warempel, het lijkt er op dat het nog even droog wordt. Trouwens, ook hier uitzicht op de Golf van Biscaje, met een soort fort dat een stuk in zee steekt.

....met een fort in zee stekend
Fort in zee

Submit to FacebookSubmit to Twitter
f t m