• 1

  Zicht vanaf de Kop van de Vaart in Assen met op de achtergrond de nieuwe Witterbrug.

 • 2

  Drenthe is het land van de hunebedden. Dit hunebed ligt bij de kerk van Rolde.

 • 3

  Onze grote passie is reizen in deze camperbus. Zo hebben we al veel van Europa gezien.

 • 4

  Tot 2002 vierden we vakantie op de fiets. Hier rijd ik langs Vadertje Rijn in Duitsland.

Copyright 2020 - Fiets- en campervakantie verhalen | Ontwerp: Jan Wessels

Op de vlucht voor het slechte weer

Want het giet zoals het giet… dat gold vanmorgen met name voor de regen. De hele nacht ging het al door en ’s morgens stopte het niet. Navraag bij het afrekenen leerde ons dat het de komende dagen (tot vrijdag) in Noord-Spanje nog zo zou kunnen blijven. Dan is een beslissing gauw genomen: weg van deze natte kust en op naar het zuiden! Santiago de Compostella komt dan later wel!

De lucht begint open te breken
De lucht begint open te breken

Dus vertrokken we richting Salamanca. Dat betekende wel zo’n 400 kilometer rijden, met het risico dat het daar ook slecht weer is. Dus vandaag veel op snelwegen. Vanaf Laredo zaten we al snel op de A8. Bij Torrelavega namen we de A67, die we vervolgens bijna de gehele dag volgden. Maar we kregen gelijk: om half twaalf zetten we de ruitenwissers stil; het was droog. En van lieverlee brak ook nog de zon door en werd de hemel geheel wolkenloos.

Bij Palencia werd het wegnummer A62 tot Salamanca. De gps voerde ons vervolgens vlekkeloos naar Camping Regio, waar we twee jaar geleden ook hebben gebivakkeerd. Nu gaan we van de zon genieten en morgen naar Portugal!

Submit to FacebookSubmit to Twitter
f t m